maanantai 28. marraskuuta 2016

GtLW 76.

Yamabiko ja sen toverit hyökkäävät. Kaksikon onnistuu iskeä Monsoonin kimppuun, mutta Yamabikon hyökkäys epäonnistuu.
Monsoonin isku paiskaa Yamabikon kauas. Se takertuu puunoksiin ja jää roikkumaan tajuttomana.
Aikuiset koirat ihmettelevät nuorten rohkeutta. Monsoonin kaltaisen jättiläisen kimppuun hyökkääminen vaatii rohkeutta. Akame säilyttää kuitenkin malttinsa Monsoonin hyökätessä ja väistelee iskuja odottaen sopivaa hetkeä hyökätä.
Monsoon ja Akame ovat kuitenkin huomanneet saman asian: Akamen voimilla Monsoonia ei tapeta. Akame vannottaa Orionia ottamaan sirpin itselleen, tapahtui mitä tahansa.
Akame on valmis kuolemaan, mutta pitää sirppiä ainoana käyttökelpoisena aseena Monsoonia vastaan. Se miettii tovereitaan, jotka voivat jatkaa taistelua sen puolesta: Orion, Sirius, Rigel ja Rocket.
Akame iskee Monsoonin kultaiseen käteen ja viiltää syvältä ranteesta olkapäähän - eikä saa aikaan minkäänlaista haavaa. Karhun turkki on kuin terästä.
Samaan aikaan kotikoirat ovat häviämässä taistelun. Niitä on 300 ja karhuja alle 30, mutta etu on silti karhuilla. Niillä on paksumpi nahka eikä kotikoirilla ole minkäänlaista strategiaa taistella karhuja vastaan. Yksikään karhu ei ollut vielä kuollut koirien hampaissa.
Kyoshiro yrittää kannustaa joukkuja jatkamaan taistelua, vaikka tilanne näyttää epätoivoiselta.
Sirius ei ole vieläkään liittynyt taisteluun, vaan seuraa sotaa järkyttyneenä. Se miettii, miksi kaikki taistelevat ja nauttivatko ne tappamisesta niin paljon.
Orion käyttää Akamen harhautuksen hyväkseen ja iskee Monsoonin kasvoihin. Monsoon pelkää menettävän ainoan silmänsä ja hätkähtää kaatuen nurin. Se on kuitenkin hetken kuluttua taas jaloillaan.
Tesshin alkaa raivota Siriukselle. Se on tehnyt kaikkensa päästäkseen taistelukentälle pahasti haavoittuneena vain nähdäkseen Siriuksen pysyvän poissa taistelussa. Tesshin sanoo, ettei se syntynyt ja elänyt vain päätyäkseen lopulta karhun ulosteeksi.
Shion harkitsee jo taisteluun lähtemistä, kun Unsai alkaa suostutella Siriusta. "Näetkö, Sirius. Et voi suostutella tuota karhua. Se on vihollisesi, pidit asiasta tai et. Mutta... Jos et pidä taistelemista, voit toki kuolla tekemättä vastarintaa. Jos sinua ei haittaa, anna noiden petojen vain tappaa itsesi ja syödä ruumiisi." Lopulta Unsai toteaa, ettei tiedä, mitä kuoleman jälkeen odottaa, mutta ettei sekään aio päätyä karhun sonnaksi. 

 


 Intensiivistä ja viime viikon pelko siitä, että tarina loppuu kesken, alkaa tuntua kaukaiselta~

Aikookohan Akame oikeasti kuolla? Se on nyt uhannut niin monta kertaa eikä Akame hirveästi turhuuksia sano. Olin hieman pettynyt siihen, että Akame lupasi sirpin Orionille. Toki Orion on se parhaassa taistelukunnossa oleva, mutta Orion on jo muutenkin niin vahva, ettei se sirppiä tarvitse. Tesshin tuon aseen ansaitsee... Aseesta ei tosin tunnu olevan paljon iloa Monsoonia vastaan.

Bellan paikka tuli viimeistään nyt tarinassa harvinaisen selväksi: Rocket on enemmän Weedin pentuja kuin Bella.

Koirat ovat täysin tappiolla karhuja vastaan, mitä oikeastaan toivoinkin. Kotikoirien voimaeroa korostettiin sotakoira-saagassa niin paljon, että olisi ollut hullua, jos ne olisivat nyt pärjänneet hyvin.

Siriuksen päähän ryhdyttiin vihdoin takomaan järkeä oikein urakalla. Mitenköhän tuollainen pasifisti lopulta taistelussa selviää? Vai johdattaakohan Sirius joukut pois, kun näkee tilanteen olevan epätoivoinen? Sekin olisi looginen vaihtoehto. Kaikki muut ovat kuitenkin nyt niin valmiita kuolemaan toistensa puolesta, etteivät ajattele tappiota vaihtoehtona ollenkaan. (Tästä olisikin paljon erilaisia vaihtoehtoja, koska varmasti melkein kaikki olisivat vihaisia Siriukselle, jos se vetäisi joukot pois taistelusta.)

Vihainen Tesshin oli yllättävä näky. Se on kuitenkin aina ollut lähes Akamen tasainen rauhallinen hahmo, mutta vanhimman kuolema on saanut sen ilmeisesti pahasti tolaltaan.

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

GtLW 75.

Veri roiskuu, kun Akamen isku osuu. Monsoon horjuu ja hetken kuluttua koirat näkevät sen vamman.
Akame sai kostonsa: Monsoonin vasen silmä on puhjennut. Monsoon kaatuu maahan ja teutaroi raivoissaan.
Jättiläiskarhun haavoittuminen on saanut muut karhut hermostumaan. Ne ovat palanneet Monsoonin luo. Kun Monsoon pääsee takaisin jaloilleen, ovat koirat jo sen armeijan edessä.
Taistelu alkaa.
Joukot ovat tasaiset, mutta kukaan karhuista ei ole vielä vakavasti haavoittunut.
Yksi karhuista epäröi liittyä taisteluun ja Monsoon heittää sen raivoissaan keskelle koirien armeijaa.
Tesshin seuraa taistelua lähistöltä. Se ilmeisesti kerää voimiaan liittyäkseen mukaan ratkaisevalla hetkellä.
Myös Sirius epäröi taisteluun liittymistä.
Orion taas käyttää tilaisuuden hyväkseen ja iskee suoraan Monsoonin kimppuun.
Bon ja Andy liittyvät epäröimättä mukaan. Ne vetävät Monsoonin huomion itseensä, kun Yamabiko kahden soturinsa kera hyökkää takaapäin.

Tässähän alkaa olla huolissaan siitä, miten pitkä sarja Last Warsista on tulossa... Eihän tämä voi olla lopputaistelu, eihän?

Lyhyttä pohdintaa loppumisen puolesta ja vastaan:
+ Paikalla ovat Orion-mangan päähenkilöt sekä muutamia Weedin ja GNG:n päähenkilöistä.
+ Kummallakin joukolla on armeijat.
+ Bob vaihtoi puolta (vertaa Hyena).
+ Ehkä aiemmat värisivut olivatkin tavallaan jäähyväissivut/mainos houkuttelemaan katsomaan lopputaistelun alkamista.
+ Luku 80. olisi tasaluku päättää sarja 10. pokkariin. (Vertaa Hougen-saaga päättyi osassa 30, WEED osassa 60, Orion osassa 30.)
+ Tunnelma viittaa lopputaisteluun.
- Weed ja Gin eivät ole paikalla.
- Suurin osa GDW:n päähenkilöistä ei ole paikalla.
- Paljon viimeistelemättömiä juonilankoja (Unsai tietää Monsoonin heikon paikan, Orionin erikoisisku, Battougan käyttäminen ylipäänsä, Tesshinin kosto, Jeromen kosto...)
- Sarjaa olisi vain 10 pokkaria!
- Sai vähän aikaa sitten värisivuja.

Harmillisesti tämä näyttää jo lopputaistelulta, kun Takahashin aiempia töitä on seurannut, mutta on tietysti huomioitava, että Takahashilla on tyylinä venyttää tällaista taistelua hyvinkin pitkäksi (vertaa sotakoirat), jolloin lopputaistelu voisi kestää vielä useammankin pokkarin verran. Monet hahmot pystyisi ottamaan aika helposti mukaan tarinaan (haavoittuneet ovat lähistöllä, Gin voisi paeta kuten Ben aikoinaan). Olisi tietenkin Takahashilta uusi veto, jos pahis tässä vaiheessa joko voittaisi uudestaan tai häviäisi ja pakenisi paikalta palaten uudestaan. Tai että koirat joutuisivat lähtemään etsimään sitä kuultuaan sen aiheuttavan tuhoa muilla seuduilla.

Miten vain, toivon tämän olevan vain välitaistelu loppua odotellessa. Last Wars on nostanut odotuksia paljon enemmän kuin muut osat tuomalla esiin vanhoja sivuhahmoja (Minnie, Shion, Mole) sekä nostamalla tätä kautta jalustalle jo vähän unohdettuja päähenkilöitä (Ken, Rocket, Kyoshiro...). Olisi aika laimea loppu sarjalle, jos se nyt vain nyykähtäisi kumoon ilman, että se antaisi hahmoille enää viimeistä mahdollisuutta olla valokeilassa.

Eli toivotaan, että nyt vasta lämmitellään.

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

GtLW: 74


Oheen lisätty Fanta-chanin tekemät käännökset.
Koira-armeija hyökkää kohti Monsoonia. Ne ulvovat ja Tesshin kuulee niiden äänen. Tesshinillä on pitkä monologi sekä kertojanääni kertoo sen ajatuksista.

Käännös: Tesshin naureskelee Ouun armeijan tyylille: armeijan käskettiin pysyä paikoillaan ja nyt koko lauma on hyökkäämässä. Kolmikko jatkaa kiirehtimistään, vaikka ne pysyvät hädin tuskin jaloillaan.

Tesshin ja Kogat ovat uupuneita, mutta ne lähestyvät taistelualuetta.

Käännös: Kertoja kertoi enemmänkin Kogien periaatteista ja siitä, miten kuoleminen oman aatteen puolesta on niille suurin kunnia.
Koira-armeija täydessä vauhdissa... Rigel ja Rocket johtavat laumaa.
Monsoon tuijottaa laumaa. Se pelkää ihmisten liittyvän mukaan taisteluun, jos lemmikkikoiria kuolee, mutta onko sillä varaa valita vihollisiaan.

Käännös:  Monsoon katsoo lähestyviä koiria. Se ei tunne pelkoa niitä kohtaan, vaan on enemmän huolissaan siitä, mitä tapahtuu, jos lemmikkien kuolema houkuttelee ihmiset vuorille. Muut karhut pitävät koiria vain ruokana ja pyytävät Monsoonilta lupaa tappaa ja syödä koirat.
Bob uhoaa Monsoonille.

Käännös: Sirius suree sitä, että he ajautuvat taisteluun. Orion on jo täysin kyllästynyt veljeensä ja ihmettelee, miten tämä jaksaa yrittää. Bob naureskelee Monsoonille ja pitää selvänä, että karhut pakenevat, koska ne eivät uskalla uhmata ihmisiä.
Tesshin saapuu paikalle ennen kuin armeijat iskevät yhteen.

Käännös:  Akame toruu paikalle tullutta Tesshiniä ja sanoo, että tämä tulee olemaan vain tiellä. Tesshin lupaa olla olematta haitaksi ja sanoo tahtovansa taistella.
Armeijan ulvonta kaikuu. Sen kuulevat niin haavoittuneet...
Kuin Daisuken talolla olevat Gin ja Cross.
Monsoon tekee päätöksensä. Se komentaa karhut hyökkäykseen ja kääntää selkänsä Orionille ja muille koirille valmistautuen ottamaan yhteen koira-armeijan kanssa.

Käännös:  Monsoon tekee yllättävän päätöksen. Se käskee karhujen hyökätä. Se aikoo syödä tai piilottaa kaikki taistelussa kuolevat lemmikkikoirat, jotta ihmisille ei jää mitään todisteita taistelusta.
Koirat huutavat toisilleen.

Käännös:  Orion järkyttyy Monsoonin päätöksestä hyökätä. Koirat varmistavat pikaisesti, että kukaan ei ole kuollut ja Orion käskee kaikkien koirien hyökätä Monsoonin kimppuun.
Monsoon on kuitenkin tehnyt ensimmäisen vakavan virheen taistelussa. Sen huomio on keskittynyt armeijaan...

Käännös:  Metallin haju on saanut Monsoonin hermostumaan. Samassa se tajuaa hajun tulevan myös selkänsä takaa.
Ja Akame käyttää tilaisuutta hyväkseen iskien sirpillä Monsoonin kasvoihin.
Mitä, mitä?! Alkaako taistelu oikeasti jo nyt?! Tämän on parasta olla vasta välitaistelu, koska eihän tämä nyt voi päättyä tähän.

Akame iski Monsoonia ja meniköhän karhulta nyt silmä?

Ensi luvussa alkaa ilmeisesti taas toiminta. Saa nähdä, miten siinä käy.

Alan muuten vakaasti olla sitä mieltä, että aiemmin kerrottu "lemmikeillä ei ole pantoja" -juttu on vain käännösvirhe. Valheessa ei olisi hirveämmin järkeä, kun se laittoi vain lemmikit vaaraan ja nyt Monsoonin on sanottu tunnistaneen kaulapannoista saman metallin hajun kuin sirpistä.

Käännöstä lisätty. Heh, erikoista, että tällaisissa toiminnan täytteisissä osissa käännös tuntuu tarpeellisemmalta, vaikka tapahtumat ymmärtää aika hyvin ilmankin.

Ouun armeijan suunnitelma selkeni hieman: koirat tiesivät Monsoonin pelkäävän ihmisiä ja toivoivat, että se luopuisi taistelusta helposti lemmikit kohdattuaan. Toisinpa kävi... Näen tässä vaiheessa oikeastaan vain kaksi järkevää tapaa edetä.
1. Monsoon pakenee.
2. Koirien armeija teurastetaan.

Pitäisin toista vaihtoehtoa järkevämpänä, sillä Ouun koulutetut sotilaat eivät pärjänneet millään karhuarmeijalle, joten eivät tavalliset kotikoirat hirveästi mitään voi, vaikka niitä onkin paljon. Mukana on toki paljon eliittisotureitakin, mutta monet ovat haavoittuneita tai väsyneitä.

perjantai 4. marraskuuta 2016

Last Wars 73.

Monsoon iskee kohti Bobia, mutta Sirius ja Yamabiko vetävät sen syrjään. Maahan jää massiivinen railo Monsoonin iskun voimasta.
Monsoon karjuu tuskasta. Se iski haavoittuneella tassullaan ja siitä valuu verta.
Sirius asettuu suojaamaan Bobia.
Sirius on raivoissaan, joko Monsoonin valheellisesta lupauksesta neuvotella tai siitä, että tämä yritti tappaa oman alaisensa.

Korjaus: Sirius on raivoissaan, koska Monsoon yritti tappaa Bobin ja kysyy, eikö Bob ole samalla puolella sen kanssa ja miksi Monsoon tahtoo tappaa tämän. Sirius käskee Shionia kääntämään kysymyksensä ja Shion sanoo, että Monsoonilla ei ole minkäänlaista omatuntoa. Sirius ei suostu uskomaan tätä, mutta ei sano sitä ääneen.
Monsoon kohottautuu täyteen mittaansa. Karhuilla on huomattava ylivoima koiriin nähden.

Korjaus: Sirius tahtoo yrittää viimeiseen asti saada rauhan karhujen ja koirien välille. Akamen aiheuttamien haavojen vuoksi oli kuitenkin turha odottaa, että Monsoon kuuntelisi sitä. Monsoon uhittelee koiria nousemalla takajaloilleen, mutta ei hyökkää Akamen asetta peläten.
Samaan aikaan Tesshin ja Kogat ovat yhä lähistöllä. Ne ovat väsyneitä ja ilmeisesti palaamassa haavoittuneiden luokse.

Korjaus: Tesshin ja Kogat oli käsketty palaamaan takaisin, mutta lopulta ne eivät olleet totelleet, vaan ryömineet ja ontuneet lähemmäs Monsoonia.Kaikki koirat ovat valmiita kuolemaan taistelussa.
Tesshin on katkera. Se olisi tahtonut kostaa vanhimman kuoleman.

Korjaus: Toshimitsu ja Tsukikage ovat huolissaan jäävänsä jälkeen ja Tesshinin kuolevan. Tesshin toruu niitä ja sanoo kuolemisen olevan helppoa ja etteivät he saa antaa periksi. Sanoistaan huolimatta Tesshin ajattelee isäänsä ja sitä, miten sitäkin odottaa samanlainen kuolema. Ajatuksissaan se kuitenkin miettii, että uuden sukupolven koirat ovat muuttuneet ja että Tesshin tahtoo tehdä kuolemastaan merkityksellisen muille.
Akame on kuitenkin ottanut kostajan roolin ja haastaa Monsoonin!

Käännös: Akame sanoo Siriukselle, että se ei voi tehdä rauhaa Monsoonin kanssa ja hyökkää sitten karhun kimppuun. 
Monsoon on kuitenkin oppinut, että sirppi on vaaralinen ase. Se heittäytyy sivulle väistäen Akamen iskun.

Käännös: Monsoon järkyttyy Akamen rohkeudesta ja varoo tämän asetta. Vaikka Monsoon on jättimäinen, tuntee sekin kipua. Akakabuto ei ilmeisesti tuntenut merkittävästi kipua taistellessaan ja kivun tunteminen on Monsoonille sekä heikkous että etu.
Akame laskeutuu maahan eikä sen onnistunut haavoittaa Monsoonia mitenkään.
Monsoon kierähtelee maassa...
Ja jää sitten makaamaan aloilleen huutaen komentoja karhuille. Ehkä Akame tähtäsi iskunsa Monsoonin vatsaan ja Monsoon tahtoo suojella heikointa aluettaan?

Käännös: Monsoon on raivoissaan kokemastaan nöyryytyksestä. Se käskee karhuja tappamaan koirat. Monsoon on nousemassa ylös, kun se hämmentyy nähdessään edessään pannallisia koiria. Ne haisevat metallilta kuten Akamen asekin ja se saa Monsoonin hämmentymään.
Monsoonin karjuntaan reagoivat paitsi karhut myös koirat. Rocket ja Kyoshiro johdattavat armeijan kohti taistelua!

Käännös: Koirat ovat hermostuneita ja lopulta Kyoshiro antaa käskyn ja koirat lähtevät makaan. Laumassa on 300 lemmikkikoiraa. Sota karhuja vastaan on alkanut.

Värisivut... Niin nättejä! Etenkin tuo kuva, jossa Sirius, Yamabiko ja Bob ovat. Nyt värisivut tulivat vielä sellaiseen kohtaan, ettei ollut mitään "turhia" maisemakuvia tai muuta vastaavaa, vaan vain hahmoja.

Tässä tosiaan ei ollut mukana käännöstä, vaan meni ihan arvailupohjalta. Päivittelen sitten oikeat tapahtumat. Tahtoisitteko lukijat muuten, että poistan nuo omat arvioni tapahtumista vai jätän ne siihen komediarvoksi?

Bob selvisi ja toivottavasti reppana pääsee nyt Ouun armeijan suojelukseen. Toivoisin, että siitä ei kehittyisi nopeasti kovista, vaan se jatkaisi tuollaisena heikkona hahmona. Niitä on kuitenkin Ginga-tarinoissa kovin vähän. Raivoisa Sirius oli hieno näky. Monsoon menettää pian tämän sankarin tuen...

Jättiköhän Tesshin vanhimman koston kokonaan Akamelle? Toivottavasti ei, liputan yhä sirppi-Tesshinin puolesta.

Ja nyt tämä jäi aikalailla yhtä jännittävään kohtaan kuin Akamen haavoittuminenkin. Alkaako nyt taistelu kunnolla vai pakenevatko koirat taas? Monsoon ei varmasti linnakkeestaan luovu.

Käännös lisätty. Se on tehty Fanta-chanin tekemän pohjalta~

Melko hyvin tässä onnistui tapahtumia arvailemaan, mutta tosi paljon sisältöä tuli tarinaan lisään myöskin. Siriuksen rauhanneuvottelyt päättyivät nyt ja kuolemaa etsivien ninjojen joukkoon liittyi sitten Tesshinkin. Koettakaahan nyt pysyä hengissä, mokomat.

Lemmikkikoiria olikin sitten massiiviset 300 ja nyt sanotaan sodan alkaneen. Tämän on parasta olla vasta välinäytös, sillä ei tätä taistelua voi oikeasti tehdä ilman Weediä ja Giniä... Mitenkähän Orionin pantatempun kanssa käy? Jos Monsoon tajuaa sen, toteutti se ideansa eli hämmensi karhuja hetkeksi. Jos Monsoon ei tajua sitä... Kohta käy lemmikeille huonosti. 

GtLW: 72

Kaksi tärkeää huomioitavaa asiaa:
* Välistä puuttuu luku 71.
* Orionin eka osa ei ilmesty tänään, vaan vasta viikon kuluttua perjantaina.

Bob käyttäytyy  uhmakkaasti Monsoonia kohtaan. Se kääntää Ouun koirien (todennäköisesti Orionin) puheen Monsoonille.
"Tulet kuolemaan tänne kuten isäsikin. Kuole, Monsoon!"
Monsoon raivostuu ja hyökkää Bobin kimppuun. Bob yrittää selittää, että se vain käänsi muiden koirien sanoja. Monsoon on kuitenkin nähnyt, että Bob voi alkaa uhata sitä, kun sillä on muita koiria tukenaan.
Ennen kuin Monsoonin isku osuu, Akame hyökkää sirppi aseenaan.
Monsoon karjuu tuskasta. Akame isku leikkasi yhden sen sormista irti.
Monsoon hämmentyy aseesta ja tahtoo tietää, onko Akame lemmikki.
Unsai tajuaa, että Monsoon on huolissaan lemmikkikoirista, koska se voisi herättää ihmisten vihan. Ihmisten aseiden edessä Monsoonkin kuolisi yhdellä laukaisulla.
Unsai yrittää jatkaa neuvotteluita. Se sanoo Monsoonille, että se ei suostu antamaan kuolleita sotureita karhujen ruuaksi. Jos Monsoon ei suostu, eivät koirat ja karhut voi elää rinnakin.
Orion pitää selvänä, että Monsoon ei suostu ehtoihin. Sirius on vielä toiveikas.
Zion kääntää. Monsoon sanoo, että koirien ainoa vaihtoehto oli alusta alkaen olla karhujen ruokaa.
Zion hämmentyy, koska Monsoon kuitenkin kutsui koirat neuvottelemaan.
Monsoon tahtoo tietää, onko Ouun armeijassa lemmikkikoiria. Koirat tajuavat samantien tilanteen. Orion sanoo, että koirat ilman kaulapantaa ovat lemmikkejä ja että ne ovat varmasti mukana taistelussa.
Monsoon vaatii Bobilta varmistuksen. Bob jää hiljaiseksi. Bob tajuaa, että sillä on kaksi vaihtoehtoa: Ouun armeija tappaa Monsoonin... Tai Bob paljastaa niiden juonen suojata itseään.
Bob ei voi olla virnistämättä katsoessaan Monsoonia.
Sitten se purskahtaa nauruun.
Monsoon raivostuu ja iskee kyntensä kohti Bobia.
Tässäpä näkee heti, miten yhden luvun jääminen väliin vaikuttaa paljon. Aiemmassa luvussa on rauhoiteltu Akamea, mutta useampi koira on saapunut paikalle ja Monsoon on ehtinyt reagoida niihin. Zion on ilmeisesti saanut pienen iskun päähänsä tai sitten en vain kiinnittänyt tuohon haavaan huomiota. Onkohan Andyn näkeminen järkyttänyt Monsoonia? Andy kun näyttää aivan sedältään.

Voi Bob... Tämä valitsi vihdoin puolensa. Eiköhän joku sen tuosta pelasta, koska olisi aika julmaa tappaa se heti, kun se valitsi puolensa.

Orionin suunnitelma sanoa pannattomia koiria lemmikeiksi toimii nyt, mutta voi olla aika riskialttis tulevaisuudessa. Entä jos Monsoon vain iskee pannattomien koirien läpi kohti pannallisia "villikoiria"?

Tiedättekös, mitä seuraavassa luvussa on?
Värisivuja.

Tulee tänään, kunhan pääsen töistä kotiin.