Palaute

Yleistä palautetta blogista ja sen teksteistä. Tänne voi laittaa myös toiveita kirjoitusaiheista ja muuta vastaavaa.

66 kommenttia:

 1. Moi c:
  Luettuani kaikki GNG aiheiset postauksesi, mieleeni nousi toivo postauksesta, jossa näytät KAIKKI kuvasi erilaisista keräilykohteista :)
  En nimittäin ole itse saanut nähdä GNG tyynyliinoja ja nuo mukit jaksaa joka kerta hämmästyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olisikin hommaa. =D En varmaan kaikkia kuvia yhteen könttään laita, mutta tarkoituksena on tehdä oheistuotteista esittelyitä ja samalla pistää mahdollisimman paljon kuvamateriaalia niistä esille.
   Kiitos ehdotuksesta! Oheistuotejuttuja tulee varmasti lisää.

   Poista
  2. Ja tietenkin vielä lisänä: jos on jokin tietty esine, kannattaa laittaa toiveita. Oudot harvinaisuudet voisivat tietysti olla hauska aihe...

   Poista
  3. Oudoista harvinaisuuksista olisi kiva saada postaus! :)

   Poista
 2. Blogisi on kyllä mahtava! Olen lukenut melkein kaikki postauksesi ja pidän hirveästi. Voisitko tehdä postauksenjossa kerrot miten aidot oheistuotteet erottaa väärennöksistä? Esim. Miten tunnistat mallikuvat jotka aidot myydä aidoiksi? Olisi mukavaa jos jakaisit vinkkejä myös aloitteleville keräilijöille, joita myös itse edustan.
  - Noksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista! Ihana tietää, että teksteistä tykätään.

   Olen Kaksoissolan puolelle joskus tehnyt oppaan väärien mallikuvien tunnistamisesta, mutta ne ovat kyllä erittäin vaikeita tunnistaa. Tavallisesti vain, jos ostaa ison erän kerralla, voi lopulta tietää, onko ostanut aitoja vai ei. :/

   Poista
 3. Voisitko tehdä juttua GDW pehmoista? Kiinnostaisi tietää esim onko brodeeratuilla ja maalatuilla versioilla muita eroja kuin se että arvet/kuvioinnit ovat tosiaan tehty eri tavalla (olen jotain lukenut että maalaatut versiot olisivat "jämäkämpiä"). Sitten olisi kiva tietää Rikin, Ginin ja Weedin hännistä, kun on olemassa suoraa ja kippuraa. Rikillä taisi olla vain kippura, Weedin arpajaisversiolla taisi olla myös kippuraa vaihtoehtoa? Mites Ginillä? Onko vain brodeeratulla versiolla ainoastaan olemassa kippuraa häntää vai onko myös maalatulla Ginillä mahdollista olla kippura? Eli juttua pehmoista, mielellään kaikkea tarkempaakin tietoa ja nippelitietoa niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäksi olisi siinä ohessa kiva tietää mitkä pehmoista ovat suosikkejasi ja mistä pehmoista pidät vähiten. Ja mielipiteesi siitä ovatko brodeeratut vai maalatut parempia sekä siitä pidätkö enemmän isoista vai pienistä. Ja toki perusteluiden kanssa. :)

   Poista
  2. En ihan heti ole pehmoista tekemässä juttua (vaatii hieman taustatyötä), mutta eiköhän niistä tulevaisuudessa juttua ole tulossa. Kiitos myös kysymyksistä! Ne auttavat jo siinä, millaista nippelitietoa lähtee etsimään. =)

   Poista
  3. Sitten kun pehmoista tulee tietoa niin olisi kiva tietää mistä kaikista pehmoista oli olemassa maalatut versiot (kaikista hahmoista ei tainnut olla maalattua versiota vaan pelkkää bodeerattua?). Ja sitten tietoa siitä mitkä pehmoista ovat harvinaisempia kuin toiset ja mitkä vähiten harvinaisia.

   Poista
 4. Chi's Sweet Homesta olisi kiva saada postaus jotain muuta -osastolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa on (animesta ja mangasta), mutta ei ihan heti. =)

   Poista
 5. Tee jokin postaus Urumista, sen syntymisestä ja vaiheista. Sekä siitä millaista yrityksen pyörittäminen on, hyviä ja huonoja puolia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuosta joskus tekstiä toisen blogini puolella aloittanut. (Se kuoli joulun pyhinä viikko aloittamisen jälkeen...) Voisi sitä varmaan jatkaakin, kun monet siitä pitivät.

   Poista
 6. Hei, minultakin kysymys tai kenties jopa postausehdotus. Olet aika hyvin tuonut kokemustasi esille gingan saralla, joitakin juttuja mitä on sattunut vuosien varrella ym. Haluaisinkin tietää kovasti mikä ja milloin oli sinun ensikosketuksesi gingaan, miten siihen tutustuit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, voin ottaa tuon yhdeksi aiheeksi tulevaisuudessa, jos se kiinnostaa. =D

   Poista
  2. Minuakin kiinnostaisi se milloin ja miten tutustuit Gingaan. :D

   Poista
 7. Joitakin ehdotuksia joista voisit kirjoittaa:

  - Ginga foorumit: yleistä asiaa foorumeista ja sen käyttäjistä, sen ylläpitämisestä, foorumin hyvistä ja huonoista puolista, edesmenneistä foorumeista.. Jonkinlainen laaja postaus foorumeihin liittyen.

  - Ovatko Ginga-fanit elitistejä? Postaus liittyen elitismiin ja esiintyykö sitä Ginga-fandomissa sinun mielestäsi.

  - Onko keräily yliarvostettua? Pohdintaa siitä, antavatko Ginga-fanit liikaa painoarvoa keräilylle, vaikka muitakin fanittamisen muotoja löytyy.

  - Suomen Hopeanuoli-fanit ry. Jonkinlainen postaus tuosta yhdistyksestä (tietoa, mielipiteitä, kokemuksiasi jne)

  VastaaPoista
 8. Itse kaipailisin jonkinlaista aihetta liittyen GNG:n laumaan/armeijaan. mm. mitä tehtäviä eri asemissa oleville kuuluu tms.*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdintaa ja mietintää lauman toimivuudesta? En ole ihan varma, ymmärsinkö oikein.

   Poista
  2. Juu esimerkiksi näinkin ja tavallaan selvittää miten tehtävät eroavat toisistaan ja sitä rataa.

   Poista
 9. Kiinnostaisi postaus jossa vertaat tarkahkosti Weedin asennetta/moraalia/luonnetta mangan ja animen välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös Ginistä olisi kiinnostavaa saada vastaavanlainen postaus jossa verrataan hahmon asennetta/moraalia/luonnetta mangassa ja animessa. Sekä GNG Ginin kuin GDW Ginin kohdalla. Ja samaten Rikistä voisi olla kiintoisaa samanmoinen analyysi.

   Poista
  2. Ginistä ei vielä, mutta Rikistä on tulossa. Peljätkää sitä~

   Poista
 10. Voisitko tehdä myös Riki-pehmosta esittelyn, kuten olit Ginistäkin tehnyt? Se on toinen halutuimmista pehmoista ja siitä olisi myös kiva saada joku kattavanpuoleinen esittely. (:

  VastaaPoista
 11. Tee postaus jossa esittelet omat suosikki -ja inhokkihahmosi perusteluiden kera?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosikit on jo pitkälti käyty läpi, mutta inhokit voisi käydä läpi.

   Poista
 12. Voisitko kirjoittaa pehmojen laadun vaihtelusta jotain? Kun esim tuolla John-pehmolla blogitekstissäsi on pää kallellaan. Niin vähän jotain juttua millaisia erilaisia "virheitä" ja laadun vaihtelua pehmoissa on esiintynyt ja mahdollisesti kuvien kera. Ja muutenkin siitä miten pehmot ovat melko uniikkeja oheistuotteita, kun eikös ne käsin olla tehty? Eli jokainen on uniikki kappaleensa.

  Sitten lisäksi olisi kiva lukea juttua figuureiden valmistusvirheistä (esim juuri niitä valuvirheitä) ja kuvia olisi kiva nähdä. Ylipäätänsä oheistuotteiden laadun vaihtelusta ja valmistusvirheistä jos saisi juttua ja mitä enemmän kuvia tälläisistä tuotteista saisi näkyville niin sitä kivempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmoista tuskin tuollaista laadunvaihteluarvioita teen, koska pehmoissa on aina tuota vaihtelua, GDW-pehmot eivät ole siinä mikään poikkeus. Kyse on ihan saumojen ja täytemateriaalin asettumisesta. Pehmot on ihan tehdastyötä ellei sitten laske tehdastyöntekijöitä käsityöläisiksi.

   Figuureista voisi jotain tehdäkin, mutta ongelmana on kuvien puute. Valuvirheiset figuurit ovat harvinaisia ja vielä harvemmasta on kuvia.

   Poista
 13. Voisitko kirjoittaa blogitekstin oheistuotteista jotka ovat kaikista harvinaisempia / vaikeita löytää? Sellaisia joita tuskin koskaan näkee edes missään ja sitten ihan sellaisia joita kuitenkin löytää aina myynnistä välillä, mutta harvoin ja ovat vaikeasti saatavilla.

  Ja kun olet noita GDW pehmoja esitellyt tarkasti, niin voisitko vastaavasti GNG figuureista tehdä jotain tarkkaa esittelyä? Esimerkiksi vaikka yksittäinen postaus jossa esittelet kaikki GNG figuurit, kerrot niistä tietoa (minkä hintainen figuuri on, onko miten harvinainen/yleinen ja mitä värejä kyseisestä hahmosta on jne..) ja omaa mielipidettäsi, mitä mieltä mistäkin figuurista olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummatkin ideat olisi mukava toteuttaa. Pistän listalle tulevaisuutta varten. Oletettavasti teen samanlaisen myös GDW-figuureista.

   Poista
 14. Keräilyn tulevaisuudesta Suomessa olet blogitekstin kirjoittanut, mutta jos kirjottaisit vielä yleisemmin fanituksen tulevaiduusesta Suomessa? Tullaanko Gingaa fanittamaan vielä vuosien päästä vai hiipuuko fanitus ja fandomi? Tuleeko nuoria faneja koko ajan lisää ja pysyvätkö vanhat parrat vanhetessakin faneina ja fandomissa mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo voisi olla ihan mielenkiintoinen. Pistän ideamyssyyn.

   Poista
 15. Miten olisi jonkinlainen kirjoitus Ginga fandomin hyvistä ja huonoista puolista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on vähän käsitelty jo parissa tekstissä, mutta voisi kai tehdä isompaakin.

   Poista
 16. Ehdotuksia kirjoitusaiheiksi:

  - Takahashin piirtotyylin kehittyminen/muuttuminen. Kuvia kehittymisen varrelta ja mielipiteitäsi, milloin Takahashin piirustustyyli on ollut parhaimmillaan ja milloin huonoimmillaan, millainen Takahashin nykyinen piirustustyyli on mielestäsi jne.

  - Ulkomaalainen fandomi ja fanit. Missä muualla kuin Suomessa fanitetaan? Onko Suomessa suurin ja aktiivisin fanikanta? Millainen on muiden maiden fandomi ja millaisia eroavaisuuksia sillä on Suomen fandomin kanssa jne.

  - Miten GNG hahmot ovat muuttuneet GDW:n mentäessä? Millaisia hahmokehityksiä on ollut? Ovatko jotkut hahmot muuttuneet enemmän kuin toiset jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista. Merkkailin noita ylös.

   Poista
 17. Olet coneissa pitänyt paneelin siitä miten Hopeanuoli on perseestä niin tuli mieleen voisitko soveltaa tuosta jonkinlaisen blogitekstin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa. Hieman hankaluuksia vain tekstin muotoilun kanssa.

   Poista
 18. Oheistuotteita joista toivoisin esittelyä: GNG lautapeli, GDW avaimenperät, zipot (näitä taisi olla myös GNG:stä), keräilykortit + niiden laatikot, Weed Worldit extroineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa on, mutta kestää vielä hyvän aikaa.

   Poista
 19. Jonkinlainen blogiteksti siitä miten hahmojen yms nimet tulisi kirjoittaa oikein? (esimerkkinä että Mer on Mer eikä Mel). Ja muutenkin juttua siitä miten fanit kirjoittavat nimiä eri tavalla. Jotkut tottumuksesta Chutora, Mel, Kyoshiro, Hakuro.. ja jotkut mangan suomennoksen mukaan Chuutora, Mer, Kyoshirou, Hakurou.. jne

  Ja miten olisi kirjoitus hahmojen ulkonäkö muutoksista/vaihtelusta? Esim siitä miten joidenkin hahmojen silmien värit vaihtelevat kuvissa, animessa jne. Ja vertailua miten anime eroaa mangasta ulkonäköjen suhteen (GNG:ssä aika paljon, GDW anime taitaa mukailla mangaa melko hyvin). Ja vaikka vielä jotain juttua siitä miten GDW animen GNG:ssä olevat hahmot ovat muuttuneet ja siksi koska GDW anime tosiaan mukailee enemmän mangaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimistä voisi tosiaan tehdä tuollaisen vertailun.

   Tuosta minulla on teksti tuloillaan, mutta kestää vielä jonkin aikaa~

   Poista
 20. Voisitko tehdä jonkinlaisen blogitekstin siitä miten ja mistä löydät Ginga-oheistuotteita Urumiin myyntiin? Josset ihan tarkasti halua paljastaa niin edes vähän jotenkin pintapuolisesti juttua tästä aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyesti sanoen: Japanista. Tuon tarkemmin en harmillisesti oikein voi juttua tehdä tai menee liikaa yksityiskohtia. Hankintaopasta on tarkoitus tehdä keräilijän oppaan yhteyteen.

   Poista
 21. Voisitko tehdä jonkinlaisen blogitekstin GNG- ja GDW-animeiden piirtotyylin vaihtelusta? Kuvien kanssa vertailua piirtäjän ja tyylin vaihtumisesta animeissa ja mielipiteitä milloin piirustustyyli on animessa mielestäsi hyvää ja milloin ei. Weedissä laatu vaihtelee piirtäjien välillä paljonkin, mutta myös GNG:ssä on vaihtelua ja suuria eroja piirtotyylissä. Tästä aiheesta olisi kiva saada jotain juttua ja tarkastelua siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tätä on toivottu ja teen sellaisen, kunhan saan aikaa. Pitää samalla katsoa animet läpi ja napsia kuvia.

   Poista
 22. Jonkinlainen nimien lausumis teksti. Siis että miten nimi kirjoitetaan ja miten sitten lausutaan. Minulle näistä tulee ainakin paljon päänvaivaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ongelmallinen, koska nimiä lausutaan niin monella tavalla väärin ja oikein. Japanissa englanninkieliset nimet lausutaan vähän miten sattuu ja suomessa kaikki nimet lausutaan aika vaihtelevaksi.

   Helpoin muistisääntö lienee, että englanninkieliset nimet lausutaan englanin kielioppisääntöjen mukaan ja japanilaisissa taas y = j ja muuten ne lausutaan aikalailla samalla tavalla kuin kirjoitetaan. Yamato = jamato jne.

   Poista
 23. Voisitko kertoa yrityksen pitämisestä? Miten yritys perustetaan ja miten sitä ylläpidetään? Millaista työ on? Onko vaikeaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin katsoa tuota Chibi-Urumin blogin puolella. Ihan yleistietoa kannattaa Googlettaa ja katsoa esim. elinkeinoelämän keskusliitosta, yrittajyys.fi ja vastaavilta sivuilta.

   Poista
 24. Tee jokin postaus missä mietit miten hyviä isiä Ginga-sarjassa on? Pohdintaa siis millainen isä Riki on, millainen taasen Gin ja millainen Weed. Mitä hyvää ja huonoa kussakin isässä on, kuka on parhain isä jne. Rikin, Ginin ja Weedin lisäksi voisi käsitellä myös muita isiä (esim Kurotora, Ben, Moss..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan mielenkiintoinen. Pitää laittaa korvan taakse. Kiitos!

   Poista
 25. Voisitko tehdä jonkinlaisen blogitekstin siitä miten vaikutit siihen että Hopeanuolta alettiin suomentamaan? Monesti on tullut ilmi että on ainakin osittain sinun ansiotasi se että Hopeanuolta saatiin suomeksi ja olisi kiva tietää tuosta vähän tarkemminkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi kai tuotakin käsitellä. Voisin boostailla siinä egoani. =D

   Poista
 26. Aivan ihana blogi!!! Oot NIIN IHANA !!!!!!

  VastaaPoista
 27. Mitä mieltä mieltä muuten olet tästä (http://rakpolaris.deviantart.com/art/Ginga-Densetsu-Hougen/124153441)? Törmäsin siihen sattumalta, kun etsin joskus pari kuukautta sitten kuvia Weedistä ja Hougenista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin ilmeisesti poistettu.
   Tuli Tässä mieleen, että onko sinulla tietoa, tuleeko pureplasticin (jerome-)pehmoja enempää Suomeen? Tai mistä niitä enää pystyisi hankkimaan?

   Poista
  2. Urumista voi hankkia. Niitä tuskin on tulossa uutta erää tuon jälkeen. Oheistuotteista otetaan tavallisesti vain yksi painos.

   Poista
 28. Teetkö joskus pohdintaa Weed-mangasta, nyt kun se on kokonaan suomennettu? Entä Orionista (jahka se saadaan suomennettua kokonaan :D)?

  Tuli muuten surffailtua Deviantartissa, joku oli tehnyt Bellasta oikein soturinaisen :D http://flannmoriath.deviantart.com/art/Ginga-Densetsu-Weed-Orion-Bellatrix-614253336

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tehdä jotain. Olen harkinnut GDW:n pahisten pohdintaa ja se voisi olla ihan mielenkiintoista. Orionista ei itselläni tällä hetkellä ole hirveästi ideoita, mutta niitäkin voisi harkita.

   Haha, niin monet fanit toivoivat Bellasta vahvaa hahmoa tarinaan... Ei taida vain koskaan toteutua.

   Poista
 29. Voitko tehä blogia Ginga Densetsu Weed: Orion

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orionista on hieman hankala, koska sitä on vasta ilmestynyt niin vähän. Olisiko jotain toivetta siihen liittyen? Se voisi auttaa.

   Poista